Norges første kommersielle testlab for akselerert stresstesting

Etter å ha inngått avtale med Shearwater GeoServices om overtakelse av deres testlab i Asker, er Nemko nå først ute i Norge med å tilby HALT (Highly Accelerated Life Test) og HASS (Highly Accelerated Stress Screen) i kommersielle testfasiliteter.

Nemko vil fra 1. august kunne utføre flere typer tester i de nye fasilitetene, inkludert de akselererte stresstestene HASS og HALT. I utviklingsfasen av et produkt kan potensielle design- og produksjonssvakheter identifiseres på noen få dager i stedet for uker eller måneder. Resultatet er betydelige kostnads- og tidsbesparelser for Nemkos kunder.

Sjokktester, UV-kammer

I tillegg vil Nemko etter overtakelsen levere en rekke nye kommersielle tjenester, blant annet sjokktester og tester i UV-kammer. Slike tester brukes vanligvis innenfor forskning og utvikling av nye produkter for å forsikre at de vil tåle forskjellige typer påkjenninger under bruk over produktets levetid.

«Dette er et viktig skritt i vår vekststrategi», sier Nemko CEO Per Ove Øyberg. «Den nye testlaben muliggjør nye tjenester og komplementerer vår eksisterende portefølje av pålitelighetstester for noen av våre viktigste kundegrupper,» sier han.

«Shearwater Geoservices er et teknologifokusert selskap med historie i innovasjon fra «Sensor to Image».  «Vi er glade for at Nemko nå tar over driften av testlaben. Den har vært og vil fortsatt være et viktig element i vår utviklingsprosess for å utvikle banebrytende seismiske innsamlingssystemer,» sier Svein Arne Frivik, Engineering Support Manager ved selskapet.

For mer informasjon:
Tore Ledaal, Vice President Lab Operations, Nemko Group
Mobil: 909 37 968, Email: tore.ledaal@nemko.com