Nemko Skandinavias nye toppsjef Håkon Rem fokuserer på digitalisering

Nemko Skandinavia har tilsatt ny administrerende direktør Håkon Rem (48). Rem kommer fra Siemens Norge, hvor han var divisjonsdirektør for Digital Factory. Han er i tillegg styremedlem i Norsk Forening for Automatisering (NFA) og i Teknobedriftene i Norsk Industri.

Nemko i Norge, Danmark og Sverige ble nylig slått sammen til Nemko Skandinavia, med 85 ansatte og hovedkontor i Oslo. Nemko er en ledende leverandør av internasjonale sertifikater for elektrisk og elektronisk utstyr. Selskapet har testekspertise innen medisinsk utstyr, husholdningsprodukter, radio og telekom, it, maritim, olje og gass. Nemko var blant de første i verden til å tilby markedsadgang-tjenester og har hjulpet selskaper som Samsung, Dell og Panasonic med å få deres produkter ut i verden.

- Når produktene vi bruker i hverdagen blir mer og mer komplekse, endres også oppdraget som utføres av sertifiseringsselskapene som godkjenner disse produktene, sier Rem. Det er så mye spennende som skjer, for eksempel Internet of Things, der de fleste produkter vi bruker i hverdagen får trådløs forbindelse og kobles sammen. Vi kommer til å jobbe på helt andre måter i de neste fem eller ti årene, sier Rem. Han mener at Skandinavia har en markant konkurransefordel i en digitalisert fremtid av flere grunner.

– Vi er en befolkning som er vant til å bruke digitale verktøy. Men i tillegg har vi stor tillit til hverandre, og alle blir lyttet til. Vi har en delingskultur. Dette er et kjempefortrinn, så lenge informasjonen blir delt på sikre måter, sier han.