Frukostseminarium: Isolation, Home Care, Usability och Radio för tillverkare av medicintekniska produkter

Date:
Time: 
08.00 - 12.00
Place: 
10/12 Göteborg,Scandic Opalen och 11/12 Stockholm, Stockholm City Conference Center
Undefined

Nemko bjuder in dig till ett effektiv och nyttigt seminarium där våra experter ger er den senaste och viktigaste kunskapen om Isolation, Home Care, Usability och Radio.

För Medicintekniska produkter måste man uppfylla säkerhetskraven i standarden EN-60601-1. Som testhus och Notified body enligt MDD har Nemko mycket erfarenhet av tillverkarnas utmaningar vid uppfyllande av EN 60601-1 samt relaterade standarder. I detta seminarium delar våra experter med sig av det viktigaste ni måste veta kring Isolation, Home care, Usability samt krav för att implementera en Radio i en medicinteknisk produkt.

Presentation om Isolation och Home Healthcare
”Andreas Nilsson från Nemko, med 10 års erfarenhet av produktsäkerhet för medicintekniska produkter, kommer att presentera området Isolation (kap 8 i IEC/EN 60601-1) som är ganska komplicerat att överblicka men helt nödvändigt att förstå för att kunna konstruera och verifiera en medicinteknisk produkt korrekt mot kraven. Han kommer även ge en presentation om Home Healthcare (IEC/EN 60601-1-11) som blir mer och mer aktuellt i och med att vården flyttas allt oftare från sjukhus- till hemmiljö och då ställs det speciella produktkrav som måste tas hänsyn till.”

Presentation om Usability
”Micael Johansson från Symbioteq, med över 20 års erfarenhet av regulatoriskt arbete, kommer att presentera Usability som är ett ständigt aktuellt och återkommande område från ett regulatoriskt perspektiv. Micael kommer ge en introduktion till området och till innehållet i EN 60601-1-6 (EN 62366).  Micael arbetar idag på Symbioteq, Nordens ledande konsultföretag inom Regulatory/Quality inom medicintekniska produkter.”

Presentation om Radio
”Roy Uggerud från Nemko, med 37 års erfarenhet inom radio, kommer att presentera det Europeiska regelverket och kraven för trådlös teknologi. Roy kommer att ge er en inblick i det nyvarande R&TTE direktivet samt de underliggande harmoniserade standarderna. Roy kommer även att ge er en inblick i det kommande direktivet som släpps i 2016. Fler och fler tillverkare av medicintekniska produkter börjar att bygga in trådlös utrustning i sina produkter. Här ger Roy er en bra grund att stå på inför en framtida implementering av trådlös utrustning i er produkt.”

Kursprogram finner du här          

Pris: SEK. 990.
Anmäl dig senast den 22/11 så får du en rabatt på kursavgiften med SEK 500. 
Sista anmälningsdag är 3/12
 
För mer information: Jens Bryntesson, Telefon: +46 708 11 97 17
Länk till karta 
Göteborg - Scandic Opalen